სიახლეები

Latest

პირველად საქართველოში „მეტყველი სასმისები“-ს  გამოფენა-გაყიდვა გაიმართა

პირველად საქართველოში, ოქროულობის და ანტიკვარიატის სალონი „დიადემა“ , ღვინის კომპანია „გიუაანი“-ს...

სტატიები

Latest

ტურიზმი

Latest

მამუკა ხაზარაძე: „ქართულ ღვინოზე რომ ვისაუბროთ დღეს, უნდა ვიცოდეთ ჩვენი კულტურის საწყისები“

   ისტორიული მესხური ტერასების აღდგენა უტოპიიდან რეალობად იქცა, უძველესი მესხური ვაზის...

კულინარია

ხინკალი

მასალა ცომისათვის: 1კგ პურის ფქვილი; 200მლ  წყალი; მარილი გემოვნებით   მასალა შეგთავსისათვის:...

ღვინის რეგიონები

Latest

ვინტაჟი

Latest

ღვინოთმცოდნეობა

Latest

ჯიღაურაში ვაზის სხვლა-ფორმირების პრინციპებზე მასტერკლასი ჩატარდა

სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის მრავალწლოვანი კულტურების კვლევისა და სარგავი...

ღვინო-ნოველა

სოფელი

ნოველა პირველად ღვინო სოფელში დავლიე. სულ რამდენიმე ყლუპი. ცხრა წლის ვიყავი და ბაბუაჩემი ჭურს...

პარფიუმერი

სომელიე თემო ბენიძე წარმოგიდგენთ “შატო მუხრანის” ღვინოს – “შავკაპიტო”

“შატო მუხრანის” ღვინო – “შავკაპიტო” ტიპი: მშრალი წითელი მოსავლის წელი: 2012 მოცულობა: 750 მლ...

მსოფლიოს ჩემპიონი სომელიე (1978) ჯუზეპე ვაკარინი სტუმრად თბილი...

დღეს, რუსთავი 2-ის დილის გადაცემამ "დილამშვიდობისა საქართველო", იტალიის სომელიეთა ასოციაციის (ASPI) პრეზიდენტს ჯუზეპე ვაკარინისა და საქართველოს სომელიეთა ასოციაციის პრეზიდენტს შალვა ხეცურიანს უმასპინძლა. სტუმრებმა სომელიეს პროფესიაზე, ღვინის დეგუსტაციის ტექნიკასა და თბილისის ღვინის სკოლის მსმენელებისთვის ჩატარებულ ლექციებზე ისაუბრეს. თბილისის ღვინის სკოლაში მომავალ სომელიეთა 2016 წლის მეორე ნაკადის სწავლება „თბილისის მეწარმეობის ხელშეწყობის ცენტრმა“ (TESC) დააფინანსა.

Posted by საქართველოს სომელიეთა ასოციაცია • Georgian Sommelier Association on Monday, February 8, 2016